Många möjligheter med NE.se

Du som pedagog i Huddinge kommun har tillgång till Sveriges främsta uppslagsverk, flera olika digitala lexikon, E-språk: ett färdigt interaktivt undervisningsmaterial som finns på fem språk samt flera inspirerande temapaket. Dessutom har alla som har tillgång till NE.se i skolan också tillgång till UR:s samtliga 14 000 program. Programmen är till för alla stadier, från förskolan till gymnasiet och vuxenutbildning. Tanken är att man kan länka kombinera UR:s program med NE:s andra pedagogiska resurser och även länkas samman med  NE:s uppslagsverk.

NE:se erbjuder också nutidstester och kunskapsspel, som är utarbetade för högstadiet och gymnasiet, och som ger verktyg för att kontrollera elevernas kunskaper i nyhetsflödet. Kunskapsjakten är ett roligt och allmänbildande kunskapsspel.

NEpunktse

 

Det här får du tillgång till med NE.se:

  • Sveriges främsta uppslagsverk
  • Flera olika digitala lexikon
  • E-språk: ett färdigt interaktivt undervisningsmaterial som finns på fem språk
  • Flera inspirerande temapaket
  • Tillgång till UR:s samtliga 14 000 program
  • Nutidstester och kunskapsspel

Alla pedagoger och lärare kan skaffa ett personligt konto!

Så här gör du:

1. Gå till http://www.ne.se

2. Klicka på ”Skapa personligt konto” till höger om kommunens/skolans namn som står uppe i menyraden till höger.

Allt detta finns i NE.se som också finns som app. Det enda du behöver göra för att använda appen är de två stegen beskrivna ovan: att skapa ett personligt konto. Därefter laddar du bara ned appen från App Store (eller Google Play för smartmobil och surfplattor med Android)

Annonser

2 reaktioner på ”Många möjligheter med NE.se

  1. […] Nationalencyklopedins kunskapsstiftelse har som mål att stimulera och skapa förutsättningar för unga att bli delaktiga i samhället. De vill även bidra till att skapa möjligheter för fler att lära sig oberoende varifrån du kommer eller bor, eller vilka sociala förutsättningar du har. För att möjliggöra detta delar NE´s kunskapsstiftelse ut stipendier löpande under hela året. Om du som lärare, din skola, eller klass har en idé som du vill genomföra, kan du skicka in en ansökan, det viktiga är att kunskap står i fokus! Här kan du läsa mer och ansöka om stipendium! […]

  2. […] Nationalencyklopedins kunskapsstiftelse har som mål att stimulera och skapa förutsättningar för unga att bli delaktiga i samhället. De vill även bidra till att skapa möjligheter för fler att lära sig oberoende varifrån du kommer eller bor, eller vilka sociala förutsättningar man har. För att möjlig göra detta delar NE´s kunskapsstiftelse ut stipendier löpande under hela året. Om du som lärare, din skola, eller klass har en idé som du vill genomföra, kan du skicka in en ansökan, det viktiga är att kunskap står i fokus! Här kan du läsa mer och ansöka om stipendium! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s